Depremden etkilen her ile Atatürk Spor Salonu yapacak

Saran Grubu, birçok ilde Atatürk Spor Salonları açıyor.

  • | Son Güncelleme:
  • | Patronlar TV

Sadettin Saran da TOÇEV’e destek veren iş insanlarından. 1990 yılında kurulan Saran Grubu’nun medya, yayıncılık, online hizmetler, havacılık ve turizm sektörlerinde faaliyet gösteren 33 şirketi, 3500’ün üzerinde çalışanı var.

Ekonomi gazetesinden Necla Dalan'ın haberine göre Sadettin Saran, “Şu anda hem spor içeriği hem medya içeriği konusunda Avrupa’nın en büyük beş şirketinden biriyiz” diyor.

Sadettin Saran, yaptığı yardımlar hakkında konuşmak istemese de ben size TOÇEV ile iş birliğini ve deprem bölgesine yaptığı diğer yardımları anlatayım. Saran, TOÇEV ile depremzede çocukların geleceğini garanti altına almak için “2023 Türkiye Depremi için Saran Fonu” oluşturdu.

Saran, bu fona 3,5 milyon TL kaynak koydu. Yakın zamanda bu tutarın 5 milyon TL’ye çıkarılması planlanıyor. Bu fonla ailelerin kira, gıda gibi temel ihtiyaçları ve çocukların eğitim giderleri karşılanacak.

#reklam#

Saran Grubu, birçok ilde Atatürk Spor Salonları açıyor. Spor salonlarının bu yıl 24’üncüsü İzmit’te, 25’incisi Şırnak’ta  açılacak. 2024 yılı ve sonrasına ilişkin projeler ise depremden etkilenen illerin her birinde spor salonu yapılacak şekilde revize edildi.

Helikopterini İhtiyaç Haritası’nın kullanımına sundu 

Sadettin Saran, depremin ardından şirket helikopterini aktivist ve oyuncu Mert Fırat’ın öncülüğünde deprem bölgesinde ihtiyaçlara destek vermek için çalışan İhtiyaç Haritası’nın kullanımına sundu. Biri kadın iki pilot, bölgeye doktordan ilaca dört gün boyunca taşıma yaptı.

İhtiyaç Haritası, 2015 yılında kurulan, ihtiyaç sahipleri ile bağışçıları bir araya getiren ve kâr amacı gütmeyen bir sosyal kooperatif. Depremden sonra bölgede beş şehirde depolar kurdu, yüzlerce tırın getirdiği yardımları dağıttı. Dağıtım devam ediyor. Ayrıca depremzedelere kalıcı barınma sağlanması için İzmir Büyükşehir Belediyesi ile birlikte Bir Kira Bir Yuva kampanyasını sürdürüyor. 

Afet için güçlerini birleştiren Karşıyaka ve Avcılar belediyelerine hava desteği verecek 

Sadettin Saran, İstanbul Avcılar Belediyesi ve İzmir Karşıyaka Belediyesi’nin afetler için yaptığı dayanışmaya da destek verecek. İki yerel yönetim, aralarındaki dayanışma ruhunu artırarak, “Ortak Afet Yönetimi Hizmet Protokolü” imzaladı. Saran Grubu ise iki belediyenin meclislerinde alınan kararın yaşama geçirilmesinde paydaş oldu. Avcılar Belediyesi, Karşıyaka Belediyesi ve Saran’ın imza attığı protokole göre; Avcılar veya Karşıyaka’da olası bir deprem halinde, depreme maruz kalan ilçedeki afet planlama ve yönetimi çalışmalarında ihtiyaç duyulabilecek hava ulaştırma desteği Saran tarafından karşılanacak. 

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz