İnegöllü meşhur mobilya devi konkordato istedi!

Cumhurbaşkanı Erdoğan’a özel, külliyede kullanabilmesi için, askeri kamuflajlı koltuk takımı üreten şirketin sahipleri konkordato istedi. Konkordato talebinde bulunulan üç şirket arasında ünlülerin uğrak yeri konumundaki Qaburga Restoran da yer aldı.

  • | Son Güncelleme:
  • | Patronlar TV

Aynı zamanda İstanbul Mobilya, Kâğıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği Başkan Yardımcısı Ahmet Güleç’in de yakın akrabaları olan Seyit Mahsum Güleç, Müsap Güleç, Özlem Güleç ve Cihat Güleç, içine girdikleri mali darboğazı aşamayınca konkordato istedi.

BİR YIL HACİZ İŞLEMİ YAPILMAYACAK

Artı Gerçek'ten Dinçer Gökçe'nin haberine göre Bursa 1. Asliye Ticaret Mahkemesine Qaburga Restoran İşletmeleri Limited Şti, Homeberry Tekstil Limited Şti ve Dizani Mobilya Üretim San. ve Tic. AŞ’nin yanı sıra anılan şirketlerin sahipleri konumundaki Seyit Mahsum Güleç, Müsap Güleç, Özlem Güleç ve Cihat Güleç için de konkordato talep edildi.

#reklam#

Yapılan başvuruyu değerlendiren mahkeme, anılan şirketler ve sahipleri için 1 yıllık kesin mühlet kararı verdi. Bu süre içinde, şirketlere ve sahiplerine yönelik herhangi bir haciz işlemi yapılamayacak. Mahkeme, atanan konkordato komiseri Şevki Yetiker’in de görevinin devamına karar verdi.

ERDOĞAN’A ÖZEL KOLTUK

Bursa İnegöl’de bulunan Dizani Mobilya AŞ, sektörün güçlü oyunlarından biri konumunda.

Şirketin sahiplerinden Müsap Güleç, 2017’de, Cumhurbaşkanı Erdoğan için özel ürettikleri koltuk takımı ile gündeme gelmişti.

Şirket, askeri kamuflaj desenli koltuk takımını Saray’da özel olarak ayrılan bir odaya yerleştirmişti.

RESTORANIN ŞUBELERİ AÇILACAKTI

Konkordato talebinde bulunulan Qaburga Restoran, 2019’da faaliyete alınmıştı. Birçok ünlü ismin de uğrak yeri olan İnegöl’deki restoranın, Erbil, Kanada, Dubai, Katar ve Kuzey Kıbrıs’ta da şubelerinin açılması planlanıyordu.

AK PARTİ'DEN MİLLETVEKİLİ ADAYIYDI

Şirket ortaklarından Müsap Güleç, MÜSİAD İnegöl Şube’de sektör kurulları başkanıydı.

Güleç Ailesi aynı zamanda, uzun yıllar Türkiye Mobilya Sanayicileri Derneği (MOSDER) Başkanı olarak görev yapan Ahmet Güleç ile de yakın akraba.

Öte yandan, şirket sahiplerinden Seyit Mahsum Güleç ise Şırnak’tan AK Parti milletvekili aday adayı olmuştu.

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz