Saran, taraftarların hedef gösterilmesine tepki gösterdi

Saran, tribünlerde duyulan 'hükümet istifa' sloganlarının ardından gelen eleştirilere, "Tribünlerde çerçevesi anayasa ile belirlenmiş protesto hakkını kullananlara 'devlet düşmanı' demek, en basit şekliyle devlet ile hükümet arasındaki farkı bilmemektir" dedi.

  • | Son Güncelleme:
  • | Patronlar TV

Saran Holding Yönetim Kurulu Başkanı ve eski Fenerbahçe yöneticisi Sadettin Saran, Beşiktaş ve Fenerbahçe lig maçlarında 'hükümet istifa' sloganı atan taraftarların hedef gösterilmesini eleştirdi.

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Saran, tezahüratların devlete karşı değil hükümete karşı yapıldığını, bunun anayasal bir hak olduğunu ifade etti.

Saran, yaptığı videolu paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

"Hükümeti destekleyen insanların da hükümet istifa diyen insanların da aynı şekilde saygı görmesi demokrasinin gereğidir.

Tribünlerde çerçevesi anayasa ile belirlenmiş protesto hakkını kullananlara 'devlet düşmanı' demek, en basit şekliyle devlet ile hükümet arasındaki farkı bilmemektir.

Unutulmasın ki, 15 Temmuz hain darbe girişimine giden süreçte demokrasiye sahip çıkanlar ve tezahürat edenler yine aynı tribünler olmuştur.

Hükümeti destekleyene de eleştirene de lütfen aynı adalet anlayışı, aynı sevgi, aynı hoşgörü, lütfen! Bu vatan hepimizin."

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz